SCUBA EDUCATION AMSTERDAM is het PADI, TecRec & IANTD duikcentrum van Amsterdam en omstreken.
Voor alle recreatieve en technische duikopleidingen. Flexibele planning, individuele begeleiding en opleidingen op-maat.

dinsdag 6 november 2012

Open Water Diver buitenwater duiken

Weer of geen weer, wij van Scuba Education Amsterdam gaan het gehele jaar door met opleidingen, dus ook de vereiste buitenwater duiken. Mocht de temperatuur verder dalen dan gaan de cursisten met droogpakken te water.

Afgelopen zondag was weer een opleidingsdag voor Open Water Diver cursisten voor hun eerste 2 buitenwater duiken. Het weer was in de ochtend schitterend, zonnetje, windstil en het water van de Vinkeveense Plas was echt kraak-en-kraak helder.
We waren allemaal reeds om 08.30u aan de waterkant en het was nog redelijk rustig op de parkeerplaats.

Paul (DM) was al reeds de voorbereidingen aan het treffen en toen Boukje, Duke en Julia arriveerden werden eerst de flessen samen met Paul even opgetopt.
 
Daarna omkleden, briefen, checken en klaarmaken om te water te gaan.
Na een gecontroleerde zittende entry werden de cursisten verwelkomt door de school grote baarzen. Altijd een leuk gezicht om te zien hoe nieuwsgierig ze zijn en voor de cursisten een mooie afleiding.

Bij het verzonken roeibootje met de cursisten even stil gezeten, de manometer bekeken en verder richting het ondiepe platform. Vanaf de wipkippen was het houten wrak al helemaal zichtbaar, het zicht was echt ongelooflijk, zeker 10-15 meter. Ongekend voor Nederland. Minder vis als tijdens de zomermaanden maar nog steeds mooi.


Ondanks de watertemperatuur was het een geslaagde dag, we hebben de eerste 2 duiken gemaakt voor het PADI Open Water Diver brevet. Aanstaande zondag de laatste 2 en dan zijn er weer een aantal nieuwe duikers bij die de onderwater wereld gaan verkennen.